Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Με την παρούσα ανοιχτή επιστολή ήθελα να σας ενημερώσω για την μεγάλη τιμή που μας κάνει το Μουσείο Ακρόπολης να φιλοξενήσει στα πλαίσια των περιφερειακών θεματικών εκθέσεων εντός του Μουσείου, εκθέματα από το Αρχαιολογικό Μουσείο Σαμοθράκης.
                Τα εγκαίνια της περιφερειακής έκθεσης ''Σαμοθράκη, τα Μυστήρια των Μεγάλων Θεών»'' θα πραγματοποιηθούν στις 20 Ιουνίου 2015 και η έκθεση θα διαρκέσει για 4 μήνες, οι οποίοι είναι μήνες ιδιαίτερης τουριστικής κίνησης και υψηλής επισκεψιμότητας στο Μουσείο της Ακρόπολης. Το γεγονός αναμένεται να έχει διεθνή απήχηση και να καλυφθεί και από διεθνή πρακτορεία ειδήσεων. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για όλους εμάς να προβληθεί με τόσο ουσιαστικό τρόπο ο τόπος μας και ο πολιτισμός μας σε ένα από τα 10 καλύτερα μουσεία του κόσμου και στο μεγαλύτερο μουσείο της χώρας μας. 
                Παράλληλα με την περιφερειακή έκθεση αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, ο Δήμος σχεδιάζει και μια γευστική γνωριμία με την κουζίνα της Σαμοθράκης. Πρόθεση μας είναι στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης να υπάρχουν τοπικά πιάτα και εδέσματα του νησιού μας. Αυτή η παράλληλη εκδήλωση αποτελεί μια ιδιαίτερη πρόκληση για εμάς ώστε να παρουσιαστεί ένα ιδιαίτερα ποιοτικό αποτέλεσμα και να προβληθεί και η ιδιαίτερη γαστρονομία του τόπου σε ένα ευρύ κοινό.
                Για την διοργάνωση των εν λόγω εκδηλώσεων ο Δήμος μας θα διαθέσει πόρους αλλά και το έμψυχο υλικό που απαιτείται, όπως επίσης την απαραίτητη πληροφόρηση και γνώση που χρειάζεται για να παρουσιαστεί ένα υψηλού επιπέδου αποτέλεσμα. Το κόστος των εκδηλώσεων ωστόσο ξεπερνά τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου.
Με την πεποίθηση ότι αυτό το εγχείρημα θα έχει την υποστήριξη όλων των Σαμοθρακιτών και των φίλων του νησιού, εντός και εκτός νησιού προσβλέπουμε στο να συνδράμετε στην υλοποίηση του με όποιο ποσό χορηγίας μπορείτε να διαθέσετε. Επιπλέον επιθυμούμε την συμμετοχή παραγωγών και επαγγελματιών στη διάθεση ντόπιων προϊόντων που θα συμπεριληφθούν στο μενού του εστιατορίου τη βραδιά των εγκαινίων. 
                Εκτιμώντας ότι μας δίνετε μια μοναδική ευκαιρία όχι μόνο προβολής και διαφήμισης της Σαμοθράκης ως τουριστικό προορισμό αλλά πρωτίστως προώθησης της τοπικής και πολιτιστικής μας ταυτότητας σε ένα ευρύτατο κοινό, είμαι σίγουρος ότι η τοπική κοινωνία θα αγκαλιάσει την πρωτοβουλία και θα αντεπεξέλθει στην τόσο μεγάλη αυτή πρόκληση.
                Για πληροφορίες σχετικά με το τρόπο χορηγιών και την προβολή σας στην εκδήλωση των εγκαινίων παρακαλούμε επικοινωνείτε στο τηλ 2551350810 και στο e-mail: dim@samothraki.gr
 Ο Δήμαρχος
 Αθανάσιος Βίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget